Lijepo vrijeme i virus кorona „pogoduju“ reкonstruкciji mosta (FOTO,VIDEO)

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Lijepo vrijeme i virus кorona „pogoduju“ reкonstruкciji mosta (FOTO,VIDEO)

 

Lijepo vrijeme pogoduje bržem izvođenju radova na rekonstrukciji Mosta kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića, koji preko Drine povezuje Mali Zvornik i Zvornik.

Lijepo aprilsko vrijeme pogoduje da se radovi obavljaju optimalno, bez zastoja, dok zbog virus korona nema pritisaka građana na izvođača radova da se u nekim vremenskim razmacima dozvoli prelaz preko ovog mosta, kako je bilo ranije dogovarano.    

Novinarima je potvrđeno da se radovi na rekonstrukciji ovog mosta odvijaju se u skladu sa planom i da za sada, zbog virusa korona, niko ne traži da se dozvoli prelazak preko mosta, koji je granični prelaz za pješake,  jer ga čeka četrnaestodnevni karantin.

Radovi na rekonstrukciji ovog mosta počeli su 27. avgusta prošle godine. 

Kroz rekonstrukciju, na mostu će biti urađena antikorozivna zaštita, odnosno pjeskarenje i farbanje, zamjena kolovozne konstrukcije u cjelosti, odvodi oborinskih voda i urađena rasvjeta.

Za rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića, Vlada Srbije donirala je 600.000 evra.

Dakle, virus korona je pomjerio sve ranije dogovore u smislu traženja rješenja za prelaz pješeka preko mosta, osim izvođenja radova na rekonstrukciji, što je izvođaču radova, firmi „Enikon gradnja“, olakšalo posao.  

(Za infobirac.net: M.G.)

VIDEO: infobirac.net