Danas ugašeni požari u Pilici i Kamenici – U martu i aprilu zvornički vatrogasci ugasili više od 30 šumskih požara

ZVORNIK

Danas ugašeni požari u Pilici i Kamenici – U martu i aprilu zvornički vatrogasci ugasili više od 30 šumskih požara

 

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika ugasili su danas, uz velike napore, dva šumska požara na različitim krajevima Zvornika.

U jutarnjim časovima izbio je požar u Pilici koji je zahvatio nisko rastinje i šumu. Zbog vjetra se brzo proširio pa su na gašenju angažovana dva vatrogasna vozila sa šest vatrogasaca. Požar je poslijepodne stavljen pod kontrolu i potpuno ugašen.

U poslijepodnevnim časovim u Kamenici je nakon paljenja korova na njivama izbio požar koji se proširio na šumu. U gašenju je učestvovalo jedno vatrogasno vozilo i tri pripadnika PVJ Zvornik koji su požar stavili pod kontrolu. 

Od početka marta do danas, zvornički vatrogasci ugasili su više od 30 šumskih požara, a komandir PVJ Zvornik Slaviša Milić apeluje na građane da se suzdrže od paljenja korova.

– Svjesni smo da je sezona sjetve i da ljudi već krče njive i čiste ih od korova, međutim neodgovorni pojednici paljenjem korova čine veliku materijalnu štetu. Imali smo 30 intervencija od početka marta zbog šumskih požara i apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno, jer mogu da ugroze svoje živote i imovinu, kao i živote drugih i njihovu imovinu – rekao je Milić.

(infobirac.net)