Saopštenje GU Zvornik: U kućnoj izolaciji 221 lice, mjera samoizolacije završena za 922 osobe

ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: U kućnoj izolaciji 221 lice, mjera samoizolacije završena za 922 osobe

 

U lokalnom karantinu u Studentskom centru ovog jutra nalazi se 38 lica, dok je u graničnom karantinu još dvoje koji čekaju premještanje u karantine lokalnih zajednica. Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik, u kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 221 lice, dok je mjera samoizolacije završena za 922 osobe.

Кomunalna policija grada Zvornika u prethodna 24 sata imala je 82 kontrole, od kojih je kontrolisano i 14 vozača, a sve kontrole su uredne. Policijski čas prekršilo je jedno lice, a šest (6) osoba starijih od 65 godina prekršile su mjeru zabrane kretanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Tržišna inspekcija vrši pojačanu kontrolu radnji koje su se odjavile, a nastavile da rade, što je posebno izraženo kod taksi prevoza. Prema podacima nadležnog odjeljenja Gradske uprave grada Zvornik, broj trajno odjavljenih radnji u Zvorniku nije se povećao u periodu pandemije u odnosu na višemjesečni prosjek.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 452 prelaska granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornika koji broji  31 aktivnog volontera u 24 časa imao je 11 intervencija.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.4.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

(GU Zvornik)