Požar na deponiji u Karakaju pod kontrolom (FOTO,VIDEO)

ZVORNIK

Požar na deponiji u Karakaju pod kontrolom (FOTO,VIDEO)

 

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika stavili su pod kontrolu požar koji je buknuo juče na deponiji u Karakaju. 

Gašenje požara je nastavljeno tokom današnjeg dana, a u akciji je učestvovalo 14 vatrogasaca sa pet kamiona i dvije pumpe za vodu.

– Gašenje požara otežava jak vjetar i gust dim, kao i dubina deponije zbog čega moramo prvo da otkopavamo zemlju, zatim natapamo vodom, pa ponovo zakopavamo. Pored vatrogasne jedinice u gašenju učestvuju tri bagera i radnici komunalnog preduzeća iz Zvornika. Gasićemo požar večeras do kasno u noć i nadam se da ćemo sutra potpuno ugasiti požar. Ovo je specifičan požar zbog toga što se razni materijali i materije pale u dubini deponije i nije ga jednostavno ugasiti – rekao je Slaviša Milić, komandir Službe PVJ Zvornik. 

Gust dim od juče se osjeti na području Zvornika sve do Tabanaca i gradskog jezgra, a od jutros se na dim žale stanovnici Malog Zvornika i Radalja u Srbiji.

Pored gašenja požara na deponiji u Karakaju zvornički vatrogasci su gasili požar i u Boškovićima koji je brzo stavljen pod kontrolu.

infobirac.net