Bijeljina: Tržni centar uručio 54 otkaza, radnici odbili da potpišu

REGION SVIJET

Bijeljina: Tržni centar uručio 54 otkaza, radnici odbili da potpišu

 

Kako prenosi portal InfoBijeljina, u subotu su u Tržnom centru FIS u Bijeljini pozvana 54 radnika kako bi im bili uručeni otkazi, ali su oni kategorički odbili da potpišu rješenja i istog momenta su napustili sastanak, tvrde u Sindikatu.

– Vođa radne jedinice Fis Bijeljina, Slaviša Radman, je protivzakonito pozvao 54 radnika i pokušao da nam uruči otkaze. Iako su skupovi zabranjeni jer je na snazi odluka o vanrednom stanju zbog epidemije bolesti COVID-19, direktor se nije ustručavao da sazove toliki broj zaposlenih ispred magacina firme i da pokuša da nam na nelegalan način da otkaze ugovora o stalnom radnom odnosu – kaže za portal Bijeljina danas Zoran Pavlović, predsjednik Sindikalne organizacije d.o.o. Fis Bijeljina.

Pavlović ističe da su radnici kategorički odbili da potpišu rješenja i istog momenta su napustili sastanak.

– Želimo da javnost bude upućena u to kako naša firma koja godinama na ovim prostorima ostvaruje milionski promet sada postupa prema svojim radnicima, pod izgovorom da ne može podnijeti teret novonastale situacije iako ima sve olakšice od strane Vlade Republike Srpske, kao i sve ostale firme. S obzirom da se ovakvim postupkom uprave krše naša prava, mi ćemo od nadležnih tražiti da nas zaštite – kaže Pavlović za Bijeljina danas.

Portal InfoBijeljina je pokušao dobiti stav i kompanije Fis Vitez, ali su nam, u telefonskom razgovoru, zaposleni rekli da u preduzeću trenutno nema nikog ko bi nam mogao dati tu izjavu i da pozovemo u ponedjeljak, objavljeno je na portalu InfoBijeljina.

(Izvor: infobijeljina.com)