Radovi na izgradnji studentskog i đačkog doma „Srbija“ napreduju planiranom dinamikom

VLASENICA

Radovi na izgradnji studentskog i đačkog doma „Srbija“ napreduju planiranom dinamikom

 

Uprkos aktuelnoj globalnoj situaciji, infrastrukturni radovi u opštini Vlasenica teku planiranom dinamikom. Sa prvim danima proljeća nastavljeni su i radovi na izgradnji studentskog i đačkog doma „Srbija“.

Radnici privode kraju grube betonske radove na drugom spratu lamele dva. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je da izgradnja studentskog i đačkog doma predstavlja istorijski projekat za Vlasenicu, dodajući da ni kriza izazvana epidemijom korona virusa nije zaustavila značajne infrastrukturne projekte u lokalnoj zajednici.

 – Ovo je jedan od najznačajnijih projekata u posljednjih trideset godina kome poseban značaj daje i to što njegovu izgradnju finansira Vlada Republike Srbije. On mora biti završen u predviđenom roku, jer će njegova izgradnja doprinijeti povratku mladih u ovu opštinu. Za sve radnike obezbijeđena je adekvatna oprema, a za one koji putuju iz susjednih opština od strane poslodavca izdate su odgovaraćuje potvrde. Ne treba zaboraviti da na ovaj način održavamo neophodan nivo ekonomskih aktivnosti koje su od egzistencionalnog značaja – rekao je Кraljević.

Izgradnja objekta povjerena je firmama „Zvornikputevi“ i „Кeso promet“.

(Izvor: opstinavlasenica.org)