Saopštenje GU Zvornik: Preporuka građanima da se ne kreću u grupama

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: Preporuka građanima da se ne kreću u grupama

 

Sva testirana lica iz drugog kruga kontakata sa zaraženom osobom iz Zvornika negativna su na virus korona.

Sa područja Zvornika do sada je testirano ukupno 48 osoba od kojih je za 46 test bio negativan, dok se za još jednu osobu rezultati čekaju.

U kućnoj izolaciji nalazi se 395 lica, dok je ova mjera istekla za 736 lica. U lokalnom karantinu smješteno je 17 osoba od kojih je 16 ušlo u Republiku Srpsku iz inostranstva i jedno lice koje je prekršilo mjeru izolacije. Nakon medicinskog pregleda utvrđeno je da su sva lica bez simptoma sumnjivih na infekciju virusom korona.

Кomunalna policija je u protekla 24 časa izvršila 86 kontrola poštovanja izrečene mjere kućne samoizolacije. Sva lica su bila na svojim adresama.

 
Na graničnim prelazima zabilježeno je 400 prelazaka granice u oba smjera. U toku protekle noći nije bilo prekršilaca policijskog časa.

Nadležna preduzeća sinoć su izvršila dezinfekciju svih gradskih ulica. U volonterskom servisu na osnovu poziva građana prethodnog dana imali su 10 izlazaka na teren.

Zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornika od 3. aprila:

– zabranjeno je zadržavanje lica u gradskom parku, na dječijim igralištima, sportskim igralištima, teretanama na otvorenom i tvrđavi Đurđev grad

– preporučeno je da se na šetalištu na obali rijeke Drine, šetalištu u gradu i drugim javnim površinama građani ne kreću u grupama i da se poštuje međusobna udaljenost od jednog metra

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

(GU Zvornik)