Prošireni kapaciteti kolektivnog karantina u Vlasenici

VLASENICA

Prošireni kapaciteti kolektivnog karantina u Vlasenici

 

Opština Vlasenica juče je opremila i drugi kolektivni karantin na području opštine koji se nalazi u sali SŠC Milorad Vlačić u Vlasenici. Načelnik opštine Miroslav Kraljević kaže da je novoformirfani karantin opremljen sa 50 kreveta.

 – Zahvaljujući Crvenom krstu Republike Srpske, Crvenom krstu BiH i Republičkoj upravi Civilne zaštite RS opremili smo novi karantin. Trenutno on rasolaže sa 50 kreveta i imamo još 50 kreveta u rezervi – kaže Kraljević i podsjeća da je prvi karantin, kapaciteta 20 kreveta, formiran u Domu zdravlja u Vlasenici.

Kraljević je podsjetio da oba karantina ispunjavaju sve uslove za 14-dnevni boravak.

 – U Domu zdravlja naši sugrađani su pod nadzorom zdravstvenog osoblja i PS, imaju sve uslove za boravak. Takođe, za boravak je uslovan i novoformirani karantin u SŠC, koji posjeduje tuševe, mokre čvorove. Hrana je takođe obezbijeđena, tri obroka dnevno. Do utorka očekujemo da u našu opštinu dođe oko 30 osoba koje su na privremenom radu u inostranstvu i zbog toga smo morali opremiti i novi karantin – ističe Kraljević.

 – Komunalna policija, inspekcijske službe i PS Vlasenica čine sve kako bi se sprovele i poštovale preventivne mjere bez dizanja panike – kaže Kraljević.

(Izvor: magic.ba)