Dan policije Republike Srpske, 4. april – spremni za ispunjenje redovnih i vanrednih zadataka

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Dan policije Republike Srpske, 4. april – spremni za ispunjenje redovnih i vanrednih zadataka

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas obilježava Dan policije – 4. april. Za razliku od prethodnih godina, zbog epidemije virusa korona, ove godine nema organizovanog programa i brojnih planiranih aktivnosti.

U PU Zvornik, u sklopu obilježavanja Dana policije, organizovano je dobrovoljno darivanje krvi. Ovom prilikom je potvrđeno da među njihovim pripadnicima ima i onih koji su dragocjenu tečnost darivali više od 50 puta. 

Uoči ovog praznika, uz prethodno odbrenje nadležnih, posjetili smo pripadnike PU Zvornik tokom policijskog časa. Ovim putem moramo da se zahvalimo odgovornim licima PU Zvornik na odličnoj saradnji, ali i policajcima, koju su vršili kontrolu kretanja, na njihovom zalaganju i profesionalizmu.

Posebno je važno istaći da smo na putu do Karakaja, odnosno Tehnološkog fakulteta, gdje smo fotografisali policijsko obezbjeđenje karantina u Studentskom centru, susreli nekoliko patrola te se uvjerili u njihov profesionalizam.

Svaka patrola je vršila kontrole u mjestu svoga djelovanja ili na samom putu tako da se dešavalo da od Zvornika do Karakaja vozači budu kontrolisani i po nekoliko puta. 

Nakon uvida u dokumentaciju radnici su bez problema nastavljali dalje svoj put do radnih mjesta. 

Na radnom zadatku zatekli smo spremne i pripadnike Žandarmerije, koji su takođe na profesionalan i odgovoran način sprovodili predviđene kontrole. 

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a. 

MUP RS je jedan od bezbjednosnih stubova Srpske od njenog osnivanja do danas.

Portal infobirac.net ovim putem čestita svim pripadnicima MUP-a Dan policije.

(infobirac.net)