Podaci za 2. april – Šeranić: U Srpskoj još 24 osobe pozitivne na korona virus

MA Izdvojena ZVORNIK

Podaci za 2. april – Šeranić: U Srpskoj još 24 osobe pozitivne na korona virus

 

U posljednja 24 časa ukupno je testirano 194 uzoraka, a u laboratorijama je potvrđeno prisustvo novog virusa korona kod još 24  osoba, ističe ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Deset je hospitalozovano, a ostali su u izolaciji. Od toga je 10 iz porodičnih klastera, a imamo osam osoba koje ne znaju kako su zaražene. Među njima je i jedna medicinska sestra iz UKC.
 
Od ukupnog broja novopotvrđenih slučajeva korona virusa, 17 osoba je iz Banjaluke, tri su iz Laktaša i po jedna iz Gradiške, Prijedora, Šipova i Kotor Varoša.
 
– Među njima je 10 žena, četri srednje životne dobi, jedna mlađe i pet starije životne dobi, te 14 muškaraca, šest srednje životne dobi, dva mlađe i šest starije životne dobi – naglasio je Šeranić
 

Od novopotvrđenih, deset se nalazi na hospitalizaciji a ostali su u izolaciji. Desetoro je iz porodičnog klastera, a kontakt su imali sa zaraženim radnim kolegama, a za osam se ne zna kako su se zarazili

 
– Imamo 267 osoba potvrđenih na virus korona u RS i 14 osoba oporavljenih od zaraze. Trenutno su u Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 11.493 osobe.
Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 8.500 osoba – potvrdio je Šeranić.
 
(Izvor: srpskainfo)