Građevinci u Zvorniku jedini unose živost u gradu

ZVORNIK

Građevinci u Zvorniku jedini unose živost u gradu

 

U Zvorniku se trentuno izvode radovi na izgradnji šest stambenih zgrada od kojih su neke tek počele da se prave, a ostale su u završnoj fazi što daje živost u gradu nakon uvođenja mjera zbog pojave virusa korona. Radnicima su iznijete preporuke, kojih se pridržavaju, tvrde u Gradskoj upravi u Zvorniku i dodaju da su nastavljeni i radovi čiji su oni finansijeri.

Prema riječima Boška Kojića načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi u Zvorniku, građevinski sektor je uz mjere zaštite nastavio svoje aktivnosti.

 – Trenutno se gradi šest stambenih zgrada u gradskoj zoni Zvornika, od pošte do naselja „B blokovi“. To su sve višespratnice, odnosno stambeno-poslovni objekti. Treba napomenuti da niko od onih koji su podnijeli zahtjeve za građevinsku dozvolu i ko planira da gradi u narednom periodu u Zvorniku nije povukao tu dozvolu, odnosno svi očekuju da, kada se situacija promijeni, nastave sa svojim građevniskim planovima – ističe Kojić.

On je dodao da se pored ovih objekata radi i na projektima koje finansira Gradska uprava u Zvorniku.

 – Radi se na uređenju prostora kod muzičke škole i dvorištu osnovne škole kako bismo dobili jedan novi uređeni plato na tom prostoru. Nastavljeni su i radovi na rekonstrukciji Ribarske ulice, gdje se trenutno mijenjaju instalacije, a biće urađeno i izmještanje dijela kolovoza i novi potporni zid. U Ulici braće Obradovića radi se na njenom proširenju kako bi se ona koristila kao jednosmjerna ulica kroz koju će moći da prolaze autobusi – navodi Kojić.

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika ističe da su građevincima predočili potrebna pravila za rad kojih se oni i pridržavaju.

 – Pored činjenice da se radovi nastavljaju važno je i da se radnici pridržavaju predviđenih mjera. Pored značaja za privredu, činjenica da se nastavljaju radovi na izgradnji stambeno-poslovnih objekata ima i drugi značaj, a to je da život nije stao  – rekao je Ivanović.

Duško Stefanović, direktor firme „Hidrokom“ kaže da radnici poštuju pravila te da im je smanjio radno vrijeme.

 – Radno vrijeme je ovih dana kraće, a radnici poštuju preporuke o radu, odnosno da u blizini ne budu više od dva čovjeka. Trudimo se da napravimo raspored rada tako da se oni i ne susreću na gradilištu, odnosno jedni su aktivni na mašinama, drugi na armiranju, neki na zidanju i tako dalje – rekao je Stefanović.

(infobirac.net)