U Bratuncu i Srebrenici se smanjuje broj osoba pod nazdorom

BRATUNAC SREBRENICA

U Bratuncu i Srebrenici se smanjuje broj osoba pod nazdorom

 

Broj osoba pod nadzorom u opštinama Bratunac i Srebrenica svakog dana se smanjuje i nema zaraženih virusom korona.

U Bratuncu je 135 osoba pod nadzorom, dok je 43 lica izašlo iz karantina. U Srebrenici na evidenciji osoba pod nazdorom nalazi se 50 lica što je 20 manje nego juče.

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac odlučio je danas da će u svim mjesnim zajednicama formirati timove volontera koji će, u saradnji sa volonterima Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, pružati usluge i pomoć građanima, koja im je potrebna.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović pohvalio je bratunačka preduzeća „Petroprojekt“, „TRB“, „MVD“ koja su se odazvala apelu Republičkog fonda solidarnosti.

 – Te firme i Rudnik olova i cinka u Sasama najviše pomažu opštini Bratunac, kroz zapošljavanje radnika i finansijsku podršku koju pružaju u ovoj situaciji. Zahvalan sam vlasnicima preduzeća, koji izdvajaju sredstva za pomoć ljudima širom Republike Srpske -istakao je Mlađenović.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić takođe je istakao kompaniju „Gross“, koja upravlja Rudnikom olova i cinka Sase, kod Srebrenice da se stavila na raspolaganje za pomoć ovoj opštini, ali da zapošljava ljude i ima kontinuiranu proizvodnju.

On je naveo da i kompanije „Lein“, koje eksploatišu rudu boksita, kao šumarstvo, te firme za pocinčavanje kao one za izradu građevinskih kontejnera i još neke koje zapošljavaju ukupno više od hiljadu radnika poštuju mjere i bave se proizvodnjom koja će ublažiti ekonomske posljedice u ovoj situaciji.

Bratunački štab danas je dogovorio da se komunalne takse i zauzimanje javnih površina za period od polovine marta do kraja aprila za radnje oslobodi od plaćanja.

Iz štabova Srebrenice i Bratunca saopšteno je da se u velikoj mjeri poštuju naređenja i ograničenja, a na terenu su volonterski timovi za dostavu hrane i lijekova.

(Izvor: esrbrenica.ba)