Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije – U Zvorniku juče 23 lica uradila testove na virus korona

ZVORNIK

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije – U Zvorniku juče 23 lica uradila testove na virus korona

Sinoć je u Zvorniku potvrđen prvi slučaj zaraze od virusa korona. U Bolnici je testirano još 23 lica, tako da je ukupno od početka epidemije urađeno 39 testiranja. Za 11 lica rezultati na virus su negativni, tri su pozitivna, dok se za 25 očekuju, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalazi 800 lica dok je za 266 lica zaključno sa današnjim danom istekla mjera samoizolacije.

U karantinu u Studentskom centru u Karakaju smješteno je osam (8) lica od kojih su tri zbog kršenja izrečene mjere samoizolacije, a preostalih pet (5) lica su u Republiku Srpsku došla iz inostranstva.

U krugu Tehnološkog fakulteta u Karakaju Republička uprava civilne zaštite postavila je dva šatora u kojima će biti karantin za prekršioce mjere samoizolacije u Zvorniku.

Komunalna policija grada Zvornika u poslednja 24 sata izvršila je 57 kontrola a dva (2) lica su prekršila mjeru samoizolacije. Zbog nepoštovanja policijskog časa sankcionisano je šest (6) lica.

Na graničnim prelazima evidentirano je ukupno 372 prelazaka granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornik je u proteklih 24 sata imao 12 asistencija, a ujedno su volonteri radili na pripremi karantinskog smještaja u Karakaju.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

infobirac.net