Policija kaznila 34 nesavjesna građanina – na području PU Zvornik sankcionisano 7 lica, jedan Zvorničanin prekršio mjere izolacije

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Policija kaznila 34 nesavjesna građanina – na području PU Zvornik sankcionisano 7 lica, jedan Zvorničanin prekršio mjere izolacije

 

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 34 građana u Republici Srpskoj, saopšteno je iz MUP RS.

Na području PU Zvornik, sankcionisano je sedam lica zbog nepoštovanja policijskog časa i kršenja mjera izolacije. Na području ove uprave nije bilo lica starijih od 65 godina u kršenju mjera zabrane. 

Oko 23 časa policijski službenici Policijske Zvornik su na ulici u Zvorniku zatekli Semir Arnaut iz Zvornika, za kojeg je utvrđeno da se ne pridržava mjere kućne izolacije po Rješenju Federalne Uprave za inspekcijske polove koja traje od 20. marta. Izdat mu je prekršajni nalog.

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

 – Istovremeno, u protekla 24 časa izdata su i 4 prekršajnih naloga osobama zbog nepoštovanja mjera izolacije. Od ukupno evidentiranih prekršaja, jedna osoba je istovremeno prekršila policijski čas i izrečenu mjeru izolacije – navode iz MUP.

 – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske – zaključili su iz MUP RS.

(Izvor: srpskainfo, infobirac.net)