Načelnik opštine posjetio prve korisnike karantina – uručena oprema za Dom zdravlja

VLASENICA

Načelnik opštine posjetio prve korisnike karantina – uručena oprema za Dom zdravlja

 

Juče su u karantin u vlaseničkom Domu zdravlja smješteni prvi korisnici, objavljeno je na zvanično sajtu opštine Vlasenica. Radi se o četiri sugrađanina koji su boravili na privremenom radu u inostranstvu i doputovali su u Vlasenicu.

Svi se osjećaju dobro, nemaju nikakve simptome i neophodno je ispoštovati sve preventivne procedure kako bi se obezbijedila sigurnost svih građana. Naše sugrađane koji su doputovali iz inostranstva i koji su smješteni u karantin obišao je načelnik opštine, ujedno i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, zajedno sa svojim saradnicima.

 – Uslovi za boravak u karantinu su dobri, Opštinski štab će pružiti maksimalnu podršku svim licima koja se budu nalazila u karantinu i obezbijediti sve neophodne uslove za siguran i udoban boravak. Кarantin se nalazi pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom ljekara i medicinskog osoblja kao i predstavnika Policijske stanice Vlasenica. Sprovedene su sve procedure u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije i institucija Republike Srpske. Molimo sve građane da se pridržavaju izrečenih mjera, svi moramo biti jedinstveni u ovoj situaciji, maksimalno solidarni i tolerantni, jer samo uz saradnju i poštovanje propisa možemo sačuvati zdravlje i živote svih građana –  rekao je načelnik opštine Miroslav Кraljević.

Oprema za Dom zdravlja

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević posjetio je Dom zdravlja i tom prilikom uručio zaštitna odijela i naočare, higijenske rukavice i maske za potrebe medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove.

Načelnik opštine rekao je da je u ovom trenutku prioritet adekvatno zaštititi zdravstvene radnike koji su na prvim linijama odbrane od virusa korona i koji se brinu o zdravlju svih građana.

(Izvor: opstinavlasenica.org)