Milići: Dan opštine u znaku virusa korona

MILIĆI

Milići: Dan opštine u znaku virusa korona

 

U Milićima je juče obilježen Dan opštine, 31. mart. Ovaj datum, kao Dan opštine, obilježava se od 2012. godine, kao podsjećanje na 31.mart 1992. godine kada je prvi put zasjedala Skupština opštine Milići.

Ove godine obilježavanje je u sjeni borbe protiv virusa koorona, tako da sve ono što je bilo planirano za ovaj datum nije bilo održano. Predsjednik SO Milići Branislav Novaković i načelnik opštine Milići Momir Lazarević, putem medija su čestitali Dan opštine građanima uz poruku ostanite u kući i poštujte mjere u cilju borbe protiv korona virusa!

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević podsjetio je na mjere koje lokalna zajednica preduzima kako bi se na što bezbolniji način izazov zvani, virus korona, savladao.

 – Mjera kućne izolacije određena je za 177 osoba, a dvije osobe su u kolektivnom karantinu jer su boravile u zemljama pogođenih virusom – kaže Lazarević .

On je rekao da se u Milićima sprovode mjere i uputstva Štaba za vanredne situacije Republike Srpske i opštinskog Štaba na zaštiti stanovništva od prijetnji koju predstavlja virus korona, te ulažu napori da se pomogne privrednim subjektima i građanima da što bezbolnije prevaziđu probleme uzrokovane tim prijetnjama i vanrednim okolnostima.

Lazarević napominje da će rukovodstvo opštine preduzeti mjere da zaštiti privrednike i preduzetnike, koji su pogođeni trenutnom situacijom, a što se na najdirektniji način odražava i na punjenje opštinskog budžeta. On je uputio apel građanima Milića da ove godine, ukoliko imaju za to uslove, zasiju što više površina, da bi što lakše prebrodili moguću ekonomsku krizu koju pandemija može da uzrokuje.

 – S tim ciljem opštinske vlasti obezbijedile su pet tona sjemenskog krompira, koji je podijeljen penzionerima i porodicama iz boračkih kategorija, a najavljena je i podjela 100 paketa sa sjemenskim materijalom, o čemu su toku dogovori sa nadležnim isntitucijama Republike Srpske – kaže Lazarević.

U Milićima je juče zabilježen prvi slučaj zaraze korona virusom.

(Izvor: infobirac.net, opstinamilici.org, magic.ba)