Tri lica iz regije Birač pozitivna na korona virus, po jedno iz Zvornika, Milića i Šekovića

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Tri lica iz regije Birač pozitivna na korona virus, po jedno iz Zvornika, Milića i Šekovića

 

Tri lica iz regije Birač su pozitivna na korona virus, odnosno po jedno iz Zvornika, Milića i Šekovića, saopšteno je danas na vanrednoj pres konferenciji koja je održana u prostorijama Gradske uprave u Zvorniku. 

Kako je saopšteno, sva tri lica su testirana nakon saznanja da su boravili na liječenju u Centru za srce u Tuzli.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da se trenutno utvrđuje sa kime su ova lica bila u kontaktu. 

 – Branili smo granice, a problem nam je došao iznutra. Mi smo deset minuta nakon dobijanja rezultata sazvali Štab za vanredne situacije – rekao je Stevanović i najavio da će već večeras biti obavljen prvi krug testiranja te istakao da nema mjesta za paniku i poručio da će problem biti sasječen u korjenu.

Infektolog Pero Pajkanović je istakao da su sve tri osobe 1957. godište. 

 – Održan je sastanak štaba i preduzete su odgovarajuće mjere. Lice iz Šekovića se osjeća relativno dobro, a ostala dva su u takođe u zadovoljavajućem stanju i ne zahtijevaju bolničko liječenje. Njihovo stanje će se pratiti i po potrebi će se smjestiti u bolnicu – rekao je Pajkanović i dodao da je sljedeći korak da se prikupe adrese kontakata sa oboljelima kako bi se i njima uzeli brisevi.

 – Već su tri tima spremna za uzimanje briseva i ujutro šaljemo uzorke na analizu u Banjaluku, a nakon toga se traže sljedeći kontakti – naveo je Pajkanović. 

Na pres konferenciji je istaknuto da situacija jeste ozbiljna, ali je važno da se poštuju sve mjere bez ikakve panike. 

 – Zbog činjenica da su svi srčani bolesnici nadamo sa da neće imati ozbiljnijih komplikacija – istakli su na pres konferenciji.

(infobirac.net)