Saopštenje za javnost GU Zvornik: U zvorničkoj bolnici uzet još jedan uzorak za testiranje

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Saopštenje za javnost GU Zvornik: U zvorničkoj bolnici uzet još jedan uzorak za testiranje

 

U zvorničkoj bolnici je danas uzet još jedan uzorak, tako da je ukupno do sada urađeno 16 testiranja. Za deset lica rezultati na virus korona su negativni, dok se za preostalih 6 (šest) očekuju, rečeno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalaze 784 lica dok je za 266 lica do danas istekla mjera samoizolacije.

U karantinu u Studentskom centru u Кarakaju smješteno je šest (6) lica od kojih su dva zbog kršenja izrečene mjere samoizolacije, a preostalih četiri (4) lica je u Republiku Srpsku došlo iz inostranstva.

U krugu Tehnološkog fakulteta u Кarakaju Republička uprava civilne zaštite postavila je dva šatora u kojima će biti karantin za prekršioce mjere samoizolacije u Zvorniku.

Кomunalna policija grada Zvornika u posljednja 24 sata izvršila je 60 kontrola i nije bilo kršenja mjere samoizolacije. Zbog nepoštovanja policijskog časa sankcionisana su tri lica.

Na graničnim prelazima evidentirano je ukupno 370 prelazaka granice u oba smjera.

Od početka rada Volonterski servis grada Zvornika imao je 137 izlazaka na teren po pozivima građana. Od danas, na osnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, lica starija od 65 godina moći će dva puta sedmično, utorkom i petkom, u periodu od 07-10 časova, da izlaze i obave kupovinu životnih namirnica, lijekova te da odu banku. Preporuka Gradskog štaba je da ostali građani u tom periodu ne odlaze u trgovine i banke, kako bi izašli u susret starijim sugrađanima.

Ujedno, Gradski štab predlaže bankama u Zvorniku da povećaju broj šaltera za rad sa strankama kako bi se smanjile gužve ispred objekata uz poštovanje mjera dozvoljenog broja osoba u zatvorenom prostoru. Takođe, preporučeno je trgovinskim radnjama da u svoje objekte puštaju kupce koji imaju maske i rukavice. U zvorničkim trgovinama uredna je snabdjevenost svim proizvodima.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.4.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

(GU Zvornik)