Popović: Večeras 25 do 30 novih testiranja

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Popović: Večeras 25 do 30 novih testiranja

 

Nakon otkrivanja prva tri slučaja virusa korona kod lica iz Zvornika, Milića i Šekovića večeras će biti urađen prvi krug testiranja. 

Prema riječima direktora JZU Bolnica Zvornik Ivana Popovića biće urađeno između 25 i 30 testiranja, a radi se uglavnom o članovima porodica.

 – Tri tima će raditi navedena testiranja, odnosno testove ćemo uzeti u saradnji sa higijensko-epidemiološkim službama domova zdravlja – rekao je Popović i dodao da će ovi nalazi sutra u ranim jutarnjim časovima biti odvezeni u Banjaluku na analizu. 

Izuzimajući Bijeljinu, ovo su prvi slučajevi oboljelih od korona virusa na istoku Republike Srpske. 

Ono što najteže pada u ovoj situaciji jeste činjenica da su se ovi slučajevi pojavili u trenutku kada se rapidno smanjivao broj lica koja završavaju izolaciju, danas je ta mjera istekla za čak 266 lica, što je bio pouzdan znak da mjere zabrane ulaska i smanjenog kretanja apsolutno dale rezultate. Stoga i ne čudi što je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na pres konferenciji istakao da smo branili granice spolja, a virus je došao iznutra

Večerašnja i testiranja koja su najavljena za sutra i naredne dane te mjere koje su preduzete odmah po dobijanju rezultata su najbolji pokazatelj da nadležni rade svoj posao na odgovoran način te da mjesta za paniku nema. 

(infobirac.net)