Osoba iz Bratunca negativna na test, kompanija ,,Gross” poziva na profesionalizam u Domu zdravlja Bratunac

BRATUNAC

Osoba iz Bratunca negativna na test, kompanija ,,Gross” poziva na profesionalizam u Domu zdravlja Bratunac

Iz Kompanije „Gross“ Gradiška, PJ Srebrenica navodi se da je njihova radnica u petak testirana na virsu korona (Covid-19) i da je test negativan, te da u ovoj kompaniji nema zaraženih.

Rezultati testa, koji su danas objavljeni, pokazuju da je imenovana negativna na virus korona, rečeno je iz JZU Bolnica Zvornik gdje su do sada svi testovi bili negativni.

„Nasuprot ovoj nepobitnoj činjenici, kompanija sa žaljenjem konstatuje da su se pojavile neistinite i zlonamjerne tvrdnje o pojavi virusa korona kod ove radnice, kao i u našem privrednom društvu, koje na najsramniji način povezuju ovo privredno društvo sa navodnom pojavom i širenjem virusa u regiji“, navodi se u saopštenju Kompanije “Gross”.

U saopštenju je pozvan Dom zdrvalja Bratunac da ne širi dezinformacije o osobama koje se prevoze na testiranje u Zvornik i tako direktno ne utiču na stvaranju panike i širenju netačnih informacija koje narušavaju ugled kompanije, a kod građana izazivaju strah.

„Najprije je iz same ustanove Dom zdravlja Bratunac potekla je netačna i preuranjena informacija o tome da je ova radnica zaražena virusom korona, uz neodgovornu, neprofesionalnu i neetičku izjavu jednog od zaposlenih ove zdravstvene ustanove koji je rekao da ‘vozi zaraženu sa rudnika’. Ovakve paušalno iznesene tvrdnje, u jeku najveće krize s kojom se suočava svijet, te etiketiranje i stigmatizaciju jedne radnice ili čitavog kolektiva, kao najvećeg na području ove dvije opštine, smatramo nedopuštenim“, navodi se.

Rudnik olova i cinka Sase, kojim upravlja kompanija „Gross“ shodno odlukama Vlade Republike Srpske i krzinih štabova, propisno obavlja svoje obaveze zaštite i prevencije sa fokusom na zdravlje svih zaposlenih.

„Naše privredno društvo redovno radi na preduzimanju neophodnih mjera koje mogu spriječiti pojavu i širenje virusa korona gdje se obavlja dezinfekcija svih objekata, javnih i radnih površina i drugih prostora. Obezbijeđena su potrebna sredstva za čišćenje i dezinfekciju, preporučena od Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti. U našoj ispitnoj laboratoriji napravljena su dovoljne količine asepsola, te se vrši podjela zaštitnih maski svim radnicima koji su upoznati sa neophodnim higijenskim mjerama i sa potrebom smanjivanja socijalnih kontakata. Takođe, donijeli smo naredbu kojom smo propisali mjere s ciljem prevencije širenja novog virusa korone“, navodi se u saopštenju.

Iz ove kompanije pozivaju građane da budu odgovorni, da brinu o sebi i drugima, poštuju mjere koje su uvedene i smanje stigmu osoba koje su zaražene virusem ili su testirane i na taj način pomognu sveoopštoj situaciji.

izvor: esrebrenica.ba