General Ratko Mladić se osjeća dobro poslije operacije

REGION

General Ratko Mladić se osjeća dobro poslije operacije

General Ratko Mladić osjeća se dobro poslije operacije benignog tumora debelog crijeva, pišu Večernje novosti.

Prema pisanju lista, Mladić se nalazi u bolnici gdje je zahvat i urađen, a juče prije podne prvi put se telefonom javio sinu Darku.

Darko Mladić je rekao za ovaj list da je kratko razgovarao sa ocem i da mu djeluje optimistično i jak kao i uvijek.

– Prva 24 časa posle operacije protekla su dobro. Malo je slab, ali je stabilan. Oporavak ide dobro, zadovoljan je što se taj zdravstveni problem koji ima rešava kako treba i nadamo se da će sve biti u redu – naveo je on.

Darko Mladić je rekao da je porodica i dalje zabrinuta dok ne čuju da se potpuno oporavio, ali da se nada da će i ovu bitku da dobije pošto je borac.

On je naveo da je čudno što je general operisan baš sada kada traje epidemija virusa korona i kada su u Holandiji odloženi svi zahvati koji nisu hitni.

– To nas malo zabrinjava, jer su su oni (u Hagu) sve vreme tvrdili da je benigno, da nije opasno i da je to rutinski zahvat, a sada su ga isforsirali. Rekli su nam da je da je on pristanak na operaciju potpisao početkom marta, iako to nama nijednom nije pomenuo kada razgovarali telefonom, a čuli smo se gotovo svakog dana – naveo je on.

General Mladić je operisan u subotu, 28. marta, bez znanja porodice i advokata, koji su obaviješteni tek kada je general ušao u operacionu salu, kao i nakon zahvata kada se probudio.

izvor: vecernje novosti