Radnik zaražen korona virusom, iz preduzeća nisu dostavili tačne spiskove: Slijede krivične prijave upravi „Mehaničke konstrukcije“

REGION SVIJET

Radnik zaražen korona virusom, iz preduzeća nisu dostavili tačne spiskove: Slijede krivične prijave upravi „Mehaničke konstrukcije“

 

Štab za vanredne situacije u Kotor Varošu odlučio je da protiv odgovornih osoba iz preduzeća „Mehaničke konstrukcije“ bude podnesena krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi jer odbija da dostavi spisak radnika.

Na jučerašnjoj hitno zakazanoj sjednici opštinskog Štaba konstatovano je da je lice, koje je zaraženo virusom korona, zaposleno u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“ i da je potvrdilo higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ da je bilo u kontaktu sa svim zaposlenima.

Opštinski Štab je naložio Policijskoj stanici iz Kotor Varoša da izvrši provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na sjednici.

Preduzeću „Mehanička konstrukcija“ upućen je pisani dopis Štaba i Doma zdravlja da dostavi tražene podatke da bi zdravstveno-sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali je ovo kotorvaroško preduzeće odbilo saradnju dostavljajući nepotpune podatke.

 – Iz preduzeća „Mehaničke konstrukcije“ su odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i sve građane opštine Kotor Varoš – navedeno je u saopštenju.

Opštinski Štab za vanredne situacije imenovao je tim koji će u roku od 24 časa izvršiti identifikaciju svih lica i biće ima izdata rješenja o kućnoj izolaciji.

Iz Štaba pozivaju zaposlene u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“ i druga lica koja su radila u proteklih 14 dana u ovoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja na telefon 051/785-506 radnim danom do 15.00 časova i na broj 051/785-704 popodne i vikendom.

(Izvor: rtrs.tv)