Najnovija vijest – Još 7 osoba zaraženoj koronom u Republici Srpskoj

REGION

Najnovija vijest – Još 7 osoba zaraženoj koronom u Republici Srpskoj

Tokom protekla 24 časa u Srpskoj je korona virus potvrđen kod sedam osoba, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U Srpskoj je trenutno korona virusom zaraženo ukupno 162 slučaja.
 

Od ukupnog broja novozaraženih, jedna je iz Banjaluke, a šest iz Gradiške. Sve osobe su u izolaciji, i stabilnog su zdravstvenog stanja.

 

– Od novozaraženih, tri su muškarca – po jedan starije, srednje i mlađe životne dobi, te četiri žene – dvije starije i jedna mlađe životne dobi. U UKC je smješteno 28 pacijenata, od čega je 25 sa teškom kliničkom slikom, a tri osobe su na respiratoru – ističe Šeranić.

Sa lakšom kliničkom slikom na pulmologiji u Banjaluci je 15 osoba. Trenutno je u Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 16.519 osoba, a iz nadzora je izašlo 2.239 osoba.

Naglašava da će biti testirani svi oni za koje higijensko-epidemiološke službe procijene da treba da budu testirani.

– Ovdje mislimo na one koji su novi kontakti. S druge strane, testiraćemo sve iz karantina i one koji su bili u direktnom kontaktu sa osobama pozitivnim na korona virus – ističe Šeranić i dodaje da se nastavljamo sa aktivnostima na sprečavanju širenja korona virusa.

– Nadam se da ćemo nakon odluke koju danas donese Narodna skupština Republike Srpske djelovati još operativnije u svim segmentima – poručuje Šeranić.

infobirac.net