Milan Vukajlović i Bojan Matić iz Zvornika među 32 mladih koji su sinoć stigli iz Italije

ZVORNIK

Milan Vukajlović i Bojan Matić iz Zvornika među 32 mladih koji su sinoć stigli iz Italije

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske objavio je večeras na svom Fejsbuk profilu da je 32 mladih, od kojih su većina sportisti, a koji su boravili u Italiji, stigli u hotel Topeks u Istočnom Sarajevu.

– Poslije dugih pregovora, nekoliko časova telefonskih razgovora, dan završavam srećan, jer znam da su se ova djeca vratila u svoju Republiku – istakao je Đuran.

Zahvalio se kolegama iz Vlade Republike Srpske, vlastima Italije, predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, načelniku Istočnog Novog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i ostalima koji su učestvovali u ovoj važnoj akciji.

– Prebrojao sam svoje telefonske pozive u vezi sa ovim što smo uradili, bilo ih je 111 – napisao je Đuran.

Među mladim sportistima su i dvojica Zvorničana – Milan Vukajlović i Bojan Matić. 

– Ovako, prvo moram da iskazem zahvalnost mom klubu Pallacanestro SORA koji mi je u ovom teškom periodu izasao u susret i pružio sve potrebne uslove za život. Moram da se zahvalim Ambasadi BiH u Rimu i našim nadležnim institucijama koje su nam izašle u susret i osigurale povratak našim kućama i porodicama. Trenutno smo u Istočnom Sarajevu,u karantinu, odradili smo test na koronu i čekamo rezultate. Mi ćemo poštovati naređenja i savjete koje budemo dobili od stručnih lica radi naše, vaše i sigurnosti svih nas. Trenutno prolazimo kroz jedan teži period svi zajedno. Ostanite kuci i vidimo se uskoro napolju bez maski!!! – poručio je Milan Vukajlović sugrađnima u Zvorniku iz Istočnog Sarajeva.

Ovi mladi ljudi ponašaju se potpuno odgovorno i svjesni su kompletne situacije u kojoj se moraju poštovati postavljena pravila.

– Čitamo razne komentare o našem povratku i ne želim da ih komentarišem. Ono što je sigurno je da mi nećemo ugroziti nikoga, jer smo proveli u Italiji jedan vremenski period u strogom karantinu i poštovali sve propisane mjere, pa će tako biti i kada se vratimo u svoje domove – zaključio je Vukajlović.

infobirac.net