Kapetan Dragan izašao iz pritvora

SVIJET

Kapetan Dragan izašao iz pritvora

 

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jutros je izašao iz zatvora u Hrvatskoj i krenuo prema Srbiji gdje će biti obuhvaćen mjerama, kao i svi ostali srpski državljani koji se vraćaju iz inostranstva.

Vasiljković je uz policijsku pratnju iz zatvora Lepoglava prebačen do graničnog prelaza Bajakovo, navodi Indeks.

Kapetan Dragan je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj, što je on negirao.

Kazna mu je istekla 20. marta.

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac izjavio je za Srnu da su ga zvali brojni saobroci i prijatelji Vasiljkovića interesujući se o dolasku u želji da mu organizuju doček, ali da je to u ovim okolnostima neizvodljivo.

Štrbac je naveo da sve ograničava i mjera vanrednog stanja, ali da će biti vremena za dočeke kada prođe pandemija virusa korona.

 – Sudbina se poigrala s njim da nakon zatvora u Australiji i Hrvatskoj mora ponovo u jednu vrstu izolacije, bez slobode kretanja. Ne znam nikoga u Hrvatskoj, ni od Srba, ni od Hrvata, da je odslužio cijelu kaznu. On je izdržao 13,5 godina koliko mu je i presuđeno. Nije imao sreću da izađe nakon dvije trećine i sada opet ide u izolaciju i to je potpuno izvjesno. Ne znamo gdje će i koliko dana će to biti. Vjerovatno do 28 dana – rekao je Štrbac.

(Izvor: rtrs.tv)