Vozačima teretnih vozila dozoljeno kretanje kroz FBiH tokom policijskog časa

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Vozačima teretnih vozila dozoljeno kretanje kroz FBiH tokom policijskog časa

 

Novoizabrani Federalni štab civilne zaštite donio je juče naredbu kojom će vozačima teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu biti dozvoljeno kretanje na području Federacije BiH u vrijeme policijskog časa, od 18.00 do 5.00 časova.

– Vozači teretnih vozila su dužni da posjeduju potvrdu o angažovanju, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuje poštivanje mjere izolacije – saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Na današnjoj vanrednoj sjednici donesena je i odluka o nabavci materijala i medicinske opreme u vrijednosti od 7.128.012 KM.

– Radi se o nabavci zaštitnih maski, dezinfekcionog sredstva, zaštitnih rukavica, odijela i naočala i testova za detekciju virusa – navodi se u saopštenju.

Štab je donio i prijedlog za preduzimanje hitnih mjera na redukovanju broja graničnih prelaza na kojima je obezbijeđena dvadesetčetvoročasovna sanitarna kontrola federalnih inspektora, koji je upućen Savjetu ministara.

Novi, sedmočlani Federalni štab civilne zaštite danas je imenovala Vlada FBiH, jer je bila nezadovoljna radom dosadašnjeg štaba.

(Izvor: rtrs, srna)