Poziv školama da se prijave – 100 laptopa osnovcima i srednjoškolcima iz BiH od „Partnera”

REGIJA BIRAČ REGION SVIJET

Poziv školama da se prijave  – 100 laptopa osnovcima i srednjoškolcima iz BiH od „Partnera”

 

U cilju prevazilaženja epidemiološke situacije i olakšavanja odvijanja onlajn nastave, „Partner“ MKF će donirati 100 laptopa osnovcima i srednjoškolcima širom BiH, koji zbog nedostataka informatičke opreme nisu u mogućnosti pratiti ovakav vid nastave.

„Partner“ MKF poziva predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima, koji trenutno nemaju mogućnost praćenja onlajn nastave, kako bi u skladu sa dole navedenim kriterijima omogućio tehničku podršku onlajn nastavi što većem broju učenika.

Podaci koji trebaju biti dostavljeni su:
• naziv i adresa škole, broj telefona škole i e-mail adresa škole za kontakt,
• spisak sa imenima i prezimenima učenika koji nemaju računar, kraći opis stanja u porodici, njihove adrese stanovanja i telefone učenika/roditelja za kontakt,
• izjava ovlaštenog predstavnika škole da se radi o učenicima slabijeg socijalnog statusa i da nemaju računar.


Rok za dostavljanje gore navedenih podataka je: 8.4.2020. godine, na adresu: Ulica 15. maja bb; TC Sjenjak; 75000 Tuzla, sa naznakom „donacija laptopa“.

Kriteriji za dodjelu laptopa:
• Po jednoj školi može biti dodijeljeno maksimalno 5 laptopa.
• Donacija računara će se izvršiti samo jednoj školi po opštini.
• Prednost imaju porodice koje imaju dvoje i više djece, gdje su oba roditelja nezaposlena, a koja su u stanju socijalne potrebe i nemaju informatičku opremu odnosno računar.
• Podjela računara će se izvršiti direktno učenicima na adresi njihovog prebivališta.

Partner mikrokreditna fondacija zadržava pravo da odluči koju će školu uključiti u donaciju, ukoliko se prijavi više škola sa jedne opštine. Partnerovi radnici će na adrese učenika izvršiti i primopredaju opreme.

E-mail adresa na koju predstavnici škola dostavljaju navedene podatke, kao i eventualne upite je partner@partner.ba

Ovo je još jedna akcija kojom „Partner“ MKF nastavlja donacije informatičke opreme i želi pružiti podršku školama i djeci, kako bi im nastavu u ovim okolnostima učinio lakšom.

Ostanimo kući i učimo!

(Izvor: Fejsbuk stranica „Partner“ MKF)