Urađena još dva testiranja, 36 osoba završilo izolaciju – pod nadzorom 872 lica

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Urađena još dva testiranja, 36 osoba završilo izolaciju – pod nadzorom 872 lica

 

U JZU Bolnica Zvornik urađena su jutros još dva testiranja na prisustvo korona virusa, odnosno testirani su jedna ženska osoba iz Šekovića i njen sin, saopšteno je na pres konferenciji koja je danas održana u Gradskoj upravi, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

 – Za uzorak koji je juče uzet se još čekaju rezultati. Trenutno u izolaciji imamo 872 lica, a važno je napomenuti da je 36 osoba završilo karantin. Na graničnim prelazima koje pokriva GP Zvornik ima oko 400 prelaza, računajući i ulaske i izlaske. U posljednja 24 časa urađeno je 100 kontrola i nije utvrđen nijedan prekršaj. Ukupno je urađeno preko 550 kontrola, a evidnetirana su četiri kršenja mjera zabrane kretenja, odnosno karantina. Kao pomoć ovim licima radi 20 volontera, a još njih 20 je spremno da se uključi u ovu akciju – istakao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović. 

On je dodao da je snabdjevenost prodavnica i marketa zadovoljavajuća.

 –  Na području grada nije uočeno povećanje cijena, a inspekcija je stalno na terenu. Upravo zbog činjenice da ne smije biti povećanja cijena u trgovinama nema limuna jer mu je podignuta nabavna cijena te se ne bi mogao poradavati po cijenama od 5. marta – pojasnio je Stevanović i pozvao na poštovanje uredbe o rastojanju i broja lica u marketima, odnosno svim trgovinama. 

On je sve sugrađane još jednom pozvao na poštivanje svih propisanih mjera, pogotovu poštovanja karantina, jer se samo odgovornošću možemo boriti protiv korona virusa.

 – Uplatili smo sredstva za tri resporatora, a u toku dana smo imali još uplata od strane privrednika tako da ćemo ako bude nedostajalo novca za četvrti i mi dodati potrebni dio – rekao je Stevanović i zahvalio se novinarima na objektivnom izvještavanju u dosadašnjem periodu.

(infobirac.net)