Preduzeće ,,Novi elastik” iz Vlasenice počelo proizvodnju maski

VLASENICA

Preduzeće ,,Novi elastik” iz Vlasenice počelo proizvodnju maski

Preduzeće za proizvodnju pozamanterije “Novi elastik” iz Vlasenice počelo je da izrađuje zaštitne maske, zbog povećanih potreba za maskama usljed virusa korona. Direktorica Akcionarskog društva “Novi elastik” Jelena Pepić kaže da je prvog dana proizvedeno i isporučeno 150 zaštitnih maski, ali da će taj broj narednih dana sigurno rasti jer je potražnja veoma izražena.

– Tek smo počeli ali vjerujem da će to biti 1000 maski dnevno. Inače mi se bavimo proizvodnjom lastiša, traka i ostalog repromaterijala za tekstilnu, građevinsku i neke druge industrije, a na proizvodnju maski smo se odlučili jer je potražnja za maskama povećana pa ćemo ih proizvoditi dok traje ova situacija sa virusom korona – kaže Pepićeva i napominje da trenutno proizvode maske za lokalna preduzeća i ustanove a imaju narudžbe i izvan Vlasenice.

Pepićeva napominje da su maske proizvedene u “Novom Elastiku” pamučne i samim tim mogu se više puta koristiti.

Preduzeće ima 12 stalno zaposlenih i jednog radnika pod ugovorom, ali je zbog preorijentacije na proizvodnju maski u radni odnos na određeno vrijeme primljeno još pet radnika, što, po svemu sudeći, neće biti konačan broj.

izvor:  vlasenica 24