Policijski čas prekšen četiri puta na području PU Zvornik, tri kazne za kretanje lica starijih od 65 godina

ZVORNIK

Policijski čas prekšen četiri puta na području PU Zvornik, tri kazne za kretanje lica starijih od 65 godina

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je sedam lica na području koje pokriva PU Zvornik.

Zbog kršenja policijskog časa sankcionisana su četiri lica i oni će biti kažnjeni sa 500 KM.

U toku jučerašnjeg dana tri lica starija od 65 godina su kažnjena zbog napuštanja svojih domova i biće sankcionisani kao i prekršioci policijskog časa sa po 500 KM.

U Republici Srpskoj je ukupno sankcionisano 48 građana u protekla 24 časa, a evidentirana su i dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

– Oko 20,45 časova, zbog osnova sumnje da se krše mjere Štaba za vanredne situacije, u Banjaluci izvršila kontrolu automobila „šervolet“ u kojem su se nalazili M.B. iz Teslića i T.R. iz Ugljevika, kojom prilikom su utvrdili da ne poštuju naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne borave na adresama koje su navedene u Rješenju o izolaciji, izdato na graničnom prelazu Izačić od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega su uhapšeni. Obavješten tužilac OJT Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – pojasnila je portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović.

Ona je dodala da je drugi slučaj zabilježen u Trebinju.

– Postupajući po operativnim saznanjima da je H.S. iz Trebinja, prekršio mjeru samoizolacije, odnosno da je isti kretao po gradu Trebinju i boravio u prostorijama „Unicredit Banke“ u Trebinju, pristupili su provjerama, gdje je utvrđeno da je isti boravio u prostorijama gore navedene banke i kretao se po gradu. Takođe je utvrđeno da je isti prelazio državnu granicu između BiH i Hrvatske dana 17. i 18. marta, iako mu je dana 16.03.2020. godine izdato Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojim se isti stavlja pod zdrastveni nadzor i kojim mu se zabranjuje kretanje, odnosno napuštanje mjesta boravka u trajanju od 14 dana Obaviješten tužilac OJT Trebinje. Policijski službenici su priveli ovo lice u službene prostorije PU Trebinje gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenog za drivičnom djelu Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – rekla je Miljanovićeva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona  bolesti na teritoriji Republike Srpske.

infobirac – srpska info