Kompanija ,,Alumina” uplatila 94.000 KM za nabavku dva respiratora

ZVORNIK

Kompanija ,,Alumina” uplatila 94.000 KM za nabavku dva respiratora

 

Kompanija „Alumina“ uplatila je sredstva za nabavku dva respiratora za potrebe zvorničkog zdravstva u cilju suzbijanja epidemije izazvane virusom korona. Kako je rečeno na današnjoj sjednici Upravnog odbora „Alumine“, radi se o iznosu od 94.000 KM, a ovi medicinski uređaji narednih dana biće isporučeni  JZU bolnica u Zvorniku. 

– Nadamo se i vjerujemo da će ovi respiratori pomoći svima kojima oni budu potrebni. Svjesni smo koliko je izazova pred svima nama, a najviše pred zdravstvenim sistemom naše zemlje – poručeno je sa sjednice Upravnog odbora „Alumine“, koja je održana u prostorijama kompanije uz poštovanje svih propisanih zaštitinih mjera.

DCIM\100MEDIA\DJI_0058.JPG

Članovi Upravnog odbora  podržali su rad menadžmenta na preduzetim naporima kako bi se obezbijedio rad fabrike u izuzetno teškim uslovima, prije svega kad je u pitanju funkcionisanje proizvodnog procesa, ali  plasmana gotovih proizvoda na svjetsko tržište, te snabdijevanju sirovinama potrebnim za  odvijanje procesa proizvodnje

Upravni odbor je, takođe, podržao i mjere koje je menadžment kompanije donio  na zaštiti zdravlja zaposlenih i očuvanju proizvodnog procesa, te pozdravili odluke institucija Republike Srpske koje se odnose na ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Republici Srpskoj.  Kako je rečeno, za „Aluminu“ je, u novonastalim prilikama, veoma važno što je došlo do odgađanja  plaćanja poreza na dobit za prošlu godinu, kao i moratorijum na otplatu kredita Investiciono-razvojnoj banci u trajanju od tri mjeseca.

Kako smo već obavijestili javnost, privredno društvo „Alumina“ suočava se sa posljedicima eskalacije korona virusa u regionu, Evropi i svijetu, posebno što je kompanija svojim proizvodnim programom, skoro u cijelosti naslonjena na inostrano tržište, tako da će  mjere Vlade i drugih institucija Republike Srpske na pomoći privrednim subjektima  mnogo značiti u poslovanju naše kompanije u ovakoj situaciji s obzirom da se, kad je „Alumina“ u pitanju, radi o značajnim finansijskim sredstvima.        

Pored nabavke dva respiratora, iz „Alumine“ je ovih dana  upućena i određena količina dezinfekcionih sredstava za potrebe kazneno-popravnih ustanova u Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju i Banja Luci, te Granične policije BiH.   Riječ je o 70 litara rastvora za dezinfekciju podnih površina koji u sebi sadrži natrijum hipohlorit, zatim 35 litara rastvora za dezinfekciju ruku i šest laboratorijskih menzura.  Takođe „Alumina“ je uputila i dopis Republičkom štabu za vanredne situacije Srpske izražavajući spremnost da, u skladu sa svojim proizvodnim mogućnostima,  obezbijedi određene količine dezinfekcionih sredstava koje bi bile na raspolaganju Republičkom štabu u ovoj situaciji.

Kompanija „Alumina“, kao jedan od najvećih kolektiva u Republici Srpskoj, je potpuno svjesna komponente društvene odgovornosti i očekivanja koja od nje ima lokalna, ali i šira društvena zajednica, a pogotovo u ovom trenutku kada se čitava planeta suočava sa globalnim problemom izazvanim koronavirusom. 

U skladu sa novonastalim okolnostima i preporukama nadležnih državnih institucija, kompanija „Alumina“ je preduzela  sve neophodne mjere radi zaštite svojih zaposlenih u cilju prevencije širenja virusa COVID-19. Pojačana je lična i kolektivna zaštita, obezbijeđene su značajne količine higijenskih sredstava, te redovno se vrši dezinfekcija svih prostorija i objekata u kojima borave i rade zaposleni. 

Služba za odnose sa javnošću kompanije ,,Alumina”