Karantin u Gradiški očekuje prve „stanare“ – za prekršioce izolacije u Zvorniku karantin na lokalnom stadionu

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

Karantin u Gradiški očekuje prve „stanare“ – za prekršioce izolacije u Zvorniku karantin na lokalnom stadionu

 

Stambeni dio bivšeg carinskog terminala u Gradiški u potpunosti je namješten, obezbijeđeno grijanje, kao i drugi uslovi za smještaj svih koji će, sasvim izvjesno, večeras tu da se „usele“.

Zaključujemo to na osnovu 10-ak putničkih vozila na graničnom prelazu, koji će uskoro ući u Republiku Srpsku. Uglavnom se radi o ljudima koji dolaze iz Italije, zemlje u kojoj je žarište korona virusa.

Ekipe iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Gradiški očekuju prve osobe, koji će, bez obzira na okolnosti, večeras biti smještene u stambenom dijelu.

Razlog tome je hladno vrijeme i snijeg koji pada u gradu na Savi.

Vesna Gluvić Čelić, direktorka Doma zdravlja, rekla je za Srpskainfo da su njihove službe u potpunosti spremne da obave testiranje i pruže zdravstvenu njegu za sve osobe koje će biti smještene na ovom mjestu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić je danas posjetio terminal, šatore i novi dio koji je opremila Civilna zaštita, te konstatovao da je sve urađeno po dogovoru.

Za prekršioce izolacije u Zvorniku karantin na lokalnom stadionu

Gradonačelnik Zvornika pozvao je danas sugrađane da najdisciplinovanije poštuju sve mjere i pridržavaju se preporuka.

 – Svi kojima je izrečena mjera izolacije moraju ostati u svojim kućama, jer virus koronu možemo pobijediti samo ukoliko budemo u potpunosti disciplinovani. Poručujem svima da budu još revnosniji u pogledu ispunjavanja preporuka nadležnih institucija, jer je mnogo lakše biti u kućnoj izolaciji nego da vas stave u šatore ili karantin koji ćemo danas najvjerovatnije uspostaviti na jednom seoskom fudbalskom stadinu u svlačionici, gdje su uslovi daleko od onih na koje ste navikli. Uslovi u ovom objektu nisu idealni i umjesto u kućama, zato što ne poštujete izrečenu mjeru samoizolacije, boravićete u tom karantinu. Zato još jednom pozivam građane, ne izlazite iz kuća, ne okupljajte se, ne krećite se u vrijeme policijskog časa. Za kršenje ovih mjera bićete sankcionisani – rekao je Stevanović.

Sutra spreman i karantin u Šepku

Očekuje se da šatorsko naselje na graničnom prelazu Šepak bude pušteno u funkciju već sutra.

 – Očekujemo možda čak danas ili sutra da i karantin u Šepku bude spreman i tu će biti smještena sva lica koji ulaze u našu zemlju, na period od 14 dana – rekao je Stevanović i pozvao sve one koji planiraju, pogotovu za praznike, da dođu u BiH da to ne rade jer će vrijeme provesti u karantinu.

(Izvor: srpskainfo.com, infobirac.net)