Zvornički vatrogasci juče imali četiri intervencije

ZVORNIK

Zvornički vatrogasci juče imali četiri intervencije

 

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika juče su imali četiri intervencije. Prva je bila nešto poslije 15 časova u Zelinju gdje su gorjeli paprat i nisko rastinje.

 – Po dolasku na mjesto požarišta naša ekipa zatekla je oko 50 duluma zapaljene površine. U akciji su učestvovala tri vatrogasca sa jednim vozilom. U povratku sa intervencije iz Zelinja, po dojavi građana da gori smeće pored magistralnog puta u Đevanju koje ometa saobraćaj, naša ekipa je pristupila gašenju istog. Kasnije, oko 18 časova po dojavi da gori smeće i šikara u Gornjoj Glumini naša ekipa je opet izašla na teren. Po dolasku, pripadnici PVJ Zvornik pristupili su gašenju požara koji je nakon jednog sata lokalizovan i u potpunosti ugašen. U ovoj akciji su učestvovala dva vatrogasca sa jednim vozilom – saopštili su iz Službe PVJ Zvornik i dodali da je posljednja intervencija bila u Baljkovici.

 

 – Oko 18 i 20 smo dobili dojavu da u Baljkovici gori šuma i nisko rastinje te je naša ekipa izašla na teren. Po dolasku, zatečen je veliki požar koji se pružao nekoliko kilometara po nepristupačnom terenu od Nezuka do Baljkovice. Za nešto više od tri sata smo požar stavili pod kontrolu, a potom ga i u potpunosti ugasili. Izgorjelo je nešto više od 30 hektara površine. U akciji je učestvovalo šest vatrogasaca sa dva vozila – istakli su u Službi PVJ Zvornik.

(infobirac.net)

FOTO: Fejsbuk stranica „Vatrogasci Zvornik“