U Milićima 113 osoba pod nadzorom – zaraženih nema

MILIĆI

U Milićima 113 osoba pod nadzorom – zaraženih nema

 

Na području opštine Milići pod nadzorom je 113 osoba koje su doputovale u Miliće. Oni se nalaze u kućnoj izolaciji i nemaju simptoma virusa korona, potvrdio nam je zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić i dodao da je juče počelo pranje ulica te da je većina objekata u kojima gravitira veći broj ljudi dezinfikovana.

 – Juče je počelo pranje ulica, ali tu nam situaciju otežavaju požari, jer vatrogascima je prioritet lokalizacija požara pa tek onda pranje ulica. Ovom prilikom apelujem na građane da vode računa prilikom čišćenja svojih njiva da vatru drže pod kontrolom. Evo i danas su vatrogasci morali ići da gase dva požara – u Bijelom Polju i Vrtočama, tako da je pranje ulica u drugom planu – kaže Savić i dodaje da je danas predložena i dezinfekcija stambenih zgrada.

U skladu sa mjerama i odlukama Vlade RS, od ponedjeljka će i opštinska uprava organizovati rad sa minimalnim brojem potrebnih izvršilaca na licu mjestu, a ostali će biti upućeni na rad od kuće i kod kuće.

 – Komunalna policija i inspektori će i tokom vikenda vršiti nadzor nad sprovođenjem odluka Vlade RS i mjera koje je donijela opštinska uprava – zaključio je Savić.

(Izvor: magic.ba)