U izolaciji 109 osoba u Bratuncu i 49 u Srebrenici

BRATUNAC SREBRENICA

U izolaciji 109 osoba u Bratuncu i 49 u Srebrenici

 

Prema informacijama iz domava zdravlja do juče se u evdidenciji epidemioloških službi nalazi 109 osoba u Bratuncu i 49 u Srebrenici, a najvažnije je da nema zaraženih.

Na Graničnom prelazu Bratunac do podne samo jedno lice je prešlo granicu. Uvođenje pojačanih mjera zaštite i izolacije na granici mnogima je bilo dovoljno da ne pokušavaju da putuju i tako se izlože karantinu u šatoru.

Na ovom graničnom prelazu rekli su nam da je kućna izolacija važna i da je to najbolja preventivna, te da svi ljude posebno koji uđu u zemlju slijede proceduru.

Iz Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bratunac obavještavaju sve zajednice etažnih vlasnika u Bratuncu, kao i stanare gdje nisu formirane zajednice etažnih vlasnika, da su dužni da hitno očiste ulaze i stepeništa u svojim zgradama u cilju pripreme za dezinfekciju ovih zajedničkih dijelova zgrada, koju će organizovati i obaviti nadležna služba opštine Bratunac.

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac najavio je formiranje volonterskog servisa koji će u narednom periodu vršiti distribuciju hrane i lijekova starijim osobama koje žive same, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom.

Opština Srebrenica izdala je smjernice u vezi sa provođenjem postupaka registracije preduzetnika ili privremene odjave i ograničenja rada zbog situacije sa koron virusom. Nadležni mole građane da sve informacije i precese obavljaju putem pošte ili da se detaljno informišu putem telefona. Detaljnije pogledajte na OVOM LINKU.

Iz kriznih štabova apeluju na sve da poštuje mjere koje su donesene, da se kreću shodno potrebama i da brinu o sebi i drugima i vrijeme provode kući.

(Izvor: esrebrenica.ba)