VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA SVE SREDNJOŠKOLCE: Učenici i profesori formiraju viber grupe za slanje nastavnih sadržaja – sutra poznati svi detalji

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA SVE SREDNJOŠKOLCE: Učenici i profesori formiraju viber grupe za slanje nastavnih sadržaja – sutra poznati svi detalji

 

Republički pedagoški zavod Republike Srpske u saglasnosti sa Ministarstvom prosvjete i kulture u Vladi Republike Sprske donio je odluku da srednje škole organizuju, u skladu sa svojim mogućnostima, nastavu uz korišćenje internet stranica škole kao i drugih raspoloživih sredstava komunikacije na daljinu.

Srednje škole su u obavezi da sutra do 10 časova dostave plan realizacije nastave Republičkom pedagoškom zavodu.

Postupajući po toj odluci u dvije zvorničke škole su najbliži varijanti da učenike i profesore povežu putem društvene mreže viber, što su nam potvrdili direktori ovih ustanova Biljana Pisić i Goran Grujić.

U SŠC Petar Kočić su već uputili obavještenje nastavnom osoblju i đacima u kome navode da razredne starješine što prije formiraju viber grupe sa svojim učenicima iz odjeljenja kako bi bila ostvarena lakša komunikacija. Nakon sastanka sa predsjednicima aktiva, profesori će dobiti određena zaduženja.

 – Sutra će u našoj školi u 7:30 biti održan sastanaк predsjednika stručnih aktiva sa upravom nakon koga će biti poznati svi detalji kao i plan koji će biti proslijeđen RPZ-u – rekla nam je Biljana Pisić, direktorica SŠC Petar Kočić.

Slične aktivnosti su već sprovedene ili se sprovode u TŠC-u. 

Plan je da razredne starješine formiraju viber grupe sa svim učenicima i predmetnim profesorima, a na toj grupi bi u formi fotografija bili postavljani nastavni sadržaji, odnosno zadaci, objašnjenja itd. Takođe, plan predviđa da u grupama kao članovi budu i radnici uprave škole kako bi vršili monitoring nad urađenim nastavnim procesom. 

 – Na ovaj načim bismo, uz poštovanje ranijeg rasporeda, mogli da povežemo učenike i profesore i realizujemo predviđene sadržaje – rekao nam je Goran Grujić, direktor TŠC Zvornik.

(infobirac.net)