U mlinovima dovoljno zaliha brašna i pšenice – nema razloga za paniku

MA Izdvojena ZVORNIK

U mlinovima dovoljno zaliha brašna i pšenice – nema razloga za paniku

 

Nakon što su građani u velikim količinama kupovali osnovne životne namirnice, brašno, so, šećer, ulje i druge proizvode došlo je trenutne nestašice istih u pojedinim marketima. 

Nadležni ističu da svih namirnica ima u dovoljnim količinama, a kako je juče saopšteno na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije u Zvorniku, određenih proizvoda možda nema trenutno u količinama koje kupci očekuju, ali svih proizvoda ima u dovoljnim količinama u magacinima i skladištima. 

Tragom ove informacije smo posjetili Mlin Trio iz Tršića gdje su nam potvrdili da brašna ima u dovoljnim količinama te da su silosi puni pšenice.

 – Tačno je da je sada povećana potražnja i da se umjesto zimskog prosjeka od oko 800 tona sada melje oko 1.300 tona, ali i brašna i pšenice ima u dovoljnim količinama. Mi radimo u punom kapacitetu kako bismo zadovoljili potražnju, ali razloga za paniku i nagomilavanje ovog priozvoda sigurno nema jer i brašna i pšenice ima u velikim količinama – potvrdio nam je Budimir Aćimović, vlasnik mlina.

Takođe, svratili smo i u pojedine manje prodavnice i utvrdili da ima i brašna, u različim tipovima pakovanja, kao i ulja i šećera. 

Kontaktirali smo i zvorničkog proizvođača toalet papira, salveta i maramica Cini koji nam je potvrdio da i sirovina i proizvoda ima u potrebnim količinama i da isporuke idu redovno. 

(infobirac.net)