Još sedam osoba pozitivno na virus korona u Republici Srpskoj, ukupno 27 zaraženih

REGION

Još sedam osoba pozitivno na virus korona u Republici Srpskoj, ukupno 27 zaraženih

Korona virus potvrđen je kod još sedam osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je večeras na Fejsbuk stranici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 27 slučajeva pozitivnih na novi virus korona.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, sa blagim ili bez simptoma.

–  Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 4864 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 216 osoba.Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 16 osoba (sedam osoba pozitivnih na test virusa korona i devet osoba u izolaciji) – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

izvor: srpska info