Zbog zatvaranja granica tridesetak medicinskih radnika ne može na posao u Zvornik – zatvorena biblioteka, turistička, gužve u bankama i marketima

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Zbog zatvaranja granica tridesetak medicinskih radnika ne može na posao u Zvornik – zatvorena biblioteka, turistička, gužve u bankama i marketima

 

Nakon što je Srbija zatvorila granice u cilju sprečavanja širenja korona virusa, u pograničnim područjima, a pogotovu Zvorniku stvorili su se brojni neočekivani problemi.

Naime, svjedoci smo da veliki broj ljudi stanuje u Malom Zvorniku ili Loznici, a radi u Zvorniku te su sada u nemogućnosti da dolaze na posao. Tako probleme zbog ove situacije imaju u obje zvorničke zdrvstvene ustanove, a kako nezvanično saznajemo šest doktora i 15 medicinskih tehničara ne može na posao u JZU „Bolnica Zvornik“, a jedan doktor i tri tehničara u Dom zdravlja.

Ono što su nam potvrdili u obje ove zdravstvene ustanove jeste da minimum procesa rada u njima nije ugrožen te da pokušavaju iznaći rješenje za novonastalu situaciju.

Istih problema ima i u drugim javnim instutcijama koje i dalje rade te preduzećima.

Da pojava korona virusa utiče na sve sfere života i da se zaista treba pridržavati svih uputstava i ne rizikovati bez potrebe, pokazuju i odluke o zatvaranju Narodne biblioteke i Turističke organizacije u Zvorniku. Kada je riječ o turistima, korona virus je i njih zaustavio u pohodima po Balkanu, što nam je potvrdila Sretanka Šoja, vlasnica tri Etno resotrana „Šoja“, koja je svoj objekat u gradu zatvorila nakon što joj je jedna od agencija iz Londona otkazala dolazak više od desetak autobusa.

Istovremeno, danas su opet viđene gužve u marketima i bankama i pored potvrda nadležnih organa da robe ima u dovoljnim količinama i da će se kontrolisati cijene.

Sa druge strane, obišli smo i granični prelaz u Šepku koji je danas oko 14:40 bio prazan.

(infobirac.net)