Ministarstvo prosvjete i kulture: Najoštrije osuđujemo plasiranje neistina o smanjenju plata prosvjetnim radnicima

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Ministarstvo prosvjete i kulture: Najoštrije osuđujemo plasiranje neistina o smanjenju plata prosvjetnim radnicima

 

Povodom pojave informacija na društvenim mrežama o navodnom smanjenju plata prosvjetnim radnicima zbog obustave nastave u školama, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najoštrije osuđuje ovakvo plasiranje neistina u trenutku kada ovo ministarstvo preduzima niz mjera na zaštiti učenika i nastavnika i sprečavanja pojave širenja virusa korona.

Ministarstvo prosvjete i kulture obavještava sve prosvjetne radnike da će im plate biti redovno obračunate u skladu sa Zakonom o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj.

Iako se ne izvodi nastavni proces u školama, prosvjetni radnici su na raspolaganju svojim učenicima i za vrijeme izvođenja nastave putem RTRS-a.

S ciljem zaustavljanja širenja netačnih informacija ovo ministarstvo je obavijestilo o svemu i Ministartvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi preduzelo adekvatne mjere i radnje protiv neodgovornih pojedinaca.

Radio-televizija Republike Srpske najoštrije osuđuje zloupotrebu logotipa RTRS-a, odnosno izgleda naše web stranice, koja je iskorišćena da bi se, foto-montažom, plasirala neistinina informacija o navodnom smanjenju plata prosvjetnim radnicima zbog obustave nastave u školama.

Radi se o manipulaciji i lažnoj vijesti koja je proširena putem vibera i društvenih mreža, o čemu je Radio-televizija Republike Srpske obavijestila Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Izvor: rtrs.tv)