Apel iz Doma zdravlja – Prvo telefonski poziv porodičnom ljekaru, pa odlazak u zdravstvenu ustanovu

ZVORNIK

Apel iz Doma zdravlja – Prvo telefonski poziv porodičnom ljekaru, pa odlazak u zdravstvenu ustanovu

Dom zdravlja Zvornik poslao je apel građanima da ne stvaraju gužve u ovoj zdravstvenoj ustanovi i da prvo kontaktiraju telefonom porodičnog ljekara, pa tek uz konsultaciju dođu na pregled.

U obavještenju koje je istaknuto na ulazu u Dom zdravlja Zvornik postavljeno je upozorenje u kome se kaže da ukoliko pacijent kašlje i ima temperaturu ne zalazi u zdravstvenu ustanovu, već da se vrati u svoj stan i pozove svoj tim porodične medicine. Građani su upozoreni i da konsultuju svoj tim porodične medicine i ukoliko dolaze zbog adminstrativnih poslova, po recepte i regulisanje bolovanja, kako bi to bilo urađeno bez njihovog prisustva i kako bi se izbjegle gužve. 

Direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović ističe da su ove mjere preduzete u cilju spriječavanja širenja virusa korona.

– Nema potrebe za panikom među građanima, jer još zabilježen nijedan slučaj u Zvorniku i nadamo se da će tako i ostati. Zbog toga i preduzimamo ove mjere, a nadamo se da će se građani pridržavati – rekao je Aćimović.

infobirac.net