Vlasenica: Održana druga sjednica Štaba za vanredne situacije – nove mjere već na snazi

VLASENICA

Vlasenica: Održana druga sjednica Štaba za vanredne situacije – nove mjere već na snazi

 

Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica juče je održao druga sjednicu povodom sprovođenja mjera sa ciljem preventiivnog djelovanja na sprečavanju pojave i širenja bolesti izazvane novim virusom korona u RS.

Štab, na čijem je čelu načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, juče je donio sljedeće preporuke koje su obavezujuće:

– Ugostiteljski i zanatski objekti te kladionice mogu raditi do 18:00 časova.
– Trgovinske radnje i trgovinski marketi mogu raditi do 20:00 časova s tim da se trgovinskim marketima zabranjuje rad vikendom (subotom i nedjeljom).
– Pekare mogu raditi do 22:00 časa s tim da u objektu nije dozvoljeno služenje hrane i zbaranjeno je zadržavanje ljudi.
– Prekida se rad igraonica, rođendaonica i svadbenih salona
– Sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru odgađaju se do daljnjeg

Takođe, sva lica koja dolaze iz područja pogođenih virusom korona ( Italija, Кina, Južna Кoreja, Iran …) obavezno treba da se jave u Dom zdravlja Vlasenica kako bi se uzeli podaci i preduzele epidemiološke mjere sa ciljem pravovremenog liječenja i suzbijanja bolesti. Takođe, mogu se javiti i u Policijsku stanicu Vlasenica.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Vlasenice napominju da će u cilju prevencije pojave bolesti koje izaziva virus korona i u narednom periodu pratiti uputstva i prijedloge Vlade RS i nadležnih Ministatrstava.

Mjere koje je juče donio Štab za vanredne situacije stupile su na snagu odmah, a za njihovo sprovođenje osim Štaba, zaduženi su komunalna policija, inspekcijske službe i PS Vlasenica.

Iz Štaba za vanredne situacije podsjećaju da razloga za paniku nema i da trenutno na području opštine Vlasenica nema registrovanih zaraženih lica virusom korona, te da je potrebno postupati u skladu sa preporukama.

(Izvor: magic.ba)