U RS dva nova slučaja zaraze – od utorka od 09 do 12 časova instruktivna nastava za osnovce na RTRS-u

REGIJA BIRAČ REGION SVIJET

U RS dva nova slučaja zaraze – od utorka od 09 do 12 časova instruktivna nastava za osnovce na RTRS-u

 

Imamo dva nova slučaja korona virusa što je sada 20 zaraženih, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković na posljednjoj pres konferenciji. 

On je na presu najavio instruktivnu nastavu za osnovce.

 – Od utorka ujutro će krenuti instruktivna nastava za osnovne škole, na prvom kanalu RTRS, od 9 do 12 časova, za učenike osnovnih škola i u našem zakonodavstvu je predviđena takva vrsta nastave, što znači da će se tretirati kao da su djeca pohađala nastavu u školama. Idemo u pravcu da obrazovanje ne ispašta, kao što su uradile i susjedne zemlje, a radiće se i u FBiH – ističe premijer.

Po njegovim riječima, RTRS će ustupiti svoje tehničke potencijale, Pedagoški zavod RS ima dovoljno nastavnika za predmete, a izuzeti će biti likovno, muzičko i fizičko kao predmeti.

 – Pokušavamo problem djece i neodlaska u školu da riješimo. Nismo mogli ići preko interneta, jer nema cijela RS pristup. Te emisije će biti snimljene i moći će da se gledaju na portalu RTRS i kasnije. Omogućićemo djeci da smanje malo i šetnje  i izalske i da boraveći u stanu slušaju i nastavu i da se postigne željeni efekat – kaže Višković.

(Izvor: srpskainfo)