Za 109 bratunačkih malinara dodijeljeno 112.000 besplatnih sadnica

BRATUNAC

Za 109 bratunačkih malinara dodijeljeno 112.000 besplatnih sadnica

 

Opština Bratunac, u saradnji sa D.O.O. „Malina“ organizovala je podjelu 112.000 sadnica maline. Od 400 do 2.000 sadnica besplatno je dobilo 109 bratunačkih proizvođača ovog jagodičastog voća.

Prema riječima direktora preduzeća „Malina“ Radenka Radovića sadnice su uglavnom dobili poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom maline i žele da obnove ili prošire svoje zasade. On je rekao da su sadnice proizvedene u rasadniku u Кravici i da su odličnog kvaliteta.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da lokalna zajednica, uz podršku Vlade RS, obezbjeđuje potrebne uslove za razvoj malinarstva na ovom području.

– Imamo vlastiti rasadnik maline i savjetodavnu službu, izgradili smo sistem za navodnjavanje zasada na području cijele opštine i očekujemo proširenje proizvodnje maline u narednom periodu – rekao je Mlađenović koji je prisustvovao podjeli sadnica maline.

On očekuje i stabilizaciju otkupne cijene kao i da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske nastaviti da pruža podršku proizvođačima maline i projektima razvoja malinarstva u Bratuncu.

(Izvor: opstinabratunac.org)