Potpisani ugovori sa dvanaest korisnica projekta osnaživanja poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih preduzeća

VLASENICA

Potpisani ugovori sa dvanaest korisnica projekta osnaživanja poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih preduzeća

 

Dvanaest, od ukupno dvadeset korisnica sa područja opštine Vlasenica, potpisalo je ugovore o donaciji opreme u okviru projekta Osnaživanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena, čiji je cilj jačanje ženskog preduzetništva.

Projekat u Vlasenici realizuju NODAS, Udruženje za razvoj i afirmaciju društva i opštinska uprava.

Vrijednost projekta za korisnice u opštini Vlasenica je 96.000 evra, a za svaku korisnicu predviđen je iznos granta od 3.000 evra. Osam korisnica koje žele da pokrenu ili unaprijede poslovne aktivnosti u oblasti usluga i zanatstva potpisalo je ugovore u januaru, a korisnice koje su danas potpisale ugovore opredijelile su se za poljoprivrednu proizvodnju.

Podrška donatora ogleda se u opremi i mehanizaciji za poljoprivredu, a uz materijalnu podršku organizovane su i različite vrste osposobljavanja i radionica.

Projekat Osnaživanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena provodi se u opštinama Vlasenica, Кonjic i Кladanj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 433.000 evra, a finansira ga njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj uz sufinansiranje projektnih opština.

(Izvor: opstinavlasenica.org)