Goran Pustivuk zaljubljenik u rekreativnu vožnju – bicikl izliječio pritisak

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Goran Pustivuk zaljubljenik u rekreativnu vožnju

Bicikl izliječio pritisak

 

Tražeći način da promijeni životne navike i riješi problem sa krvnim pritiskom, četrdesettrogodišnji Goran Pustivuk iz Zvornika je prije desetak godina krenuo u rekreativne vožnje biciklom. Osim lijepe prirode, divnih fotografija, druženja i drugih benefita ovaj vid rekreacije mu je, kaže, od prije dvije godine, izbacio i terpaiju za pritisak.

Sada dnevno pređe i preko 130 kilomatara, a kada je nekoliko puta testirao svoje krajnje granice znao je da pređe i 250 kilometara na dan.

 – Kada sam prije desetak godina imao zdravstvenih problema, odnosno probeleme sa krvnim pritiskom internista mi je dao terapiju i savjetovao da promijenim životne navike. Odlučio sam se za vožnju biciklom koju su mi i drugi preporučivali i tako je sve počelo. Ono što je nabolje od svega jeste da već dvije godine ne koristim nikakvu terapiju za pritisak – istakao je Pustivuk.

On dodaje da su mu omiljenje rute od Zvornika prema Snagovu i Đurđevgradu gdje je lijepa priroda.

 – Osim uživanja u prirodi bude tu i prilika za fotografije lijepih predjela, obilaske mjesta koje iz automobila ne vidimo te se tu i više zadržavamo – ističe Pustivuk i dodaje da mu je drago da sve više ljudi iz Zvornika uživa u vožnji biciklom.

 – Sada nas bude i desetak ili petnaest u grupi i zajedni idemo do Bratunca, Ugljevika i drugih daljih relacija. U posljednje vreme ima i drugih Zvorničana koji i porodično idu da voze bicikl, ali oni prelaze manje relacije jer nema puno staza za vožnju u prirodi. Ono što me raduje jeste da je sve više onih koji odvajaju vrijeme za rekreativnu vožnju biciklom koja je dobra za odmor i detoksikaciju ne samo organizma nego i od svakodnevice – istakao je Pustivuk.

Često, kaže znaju da naprave „krug“ od preko 150 kilometara.

 – Idemo nekada do Malog Zvronika i tom stranom Drine prema Soko Gradu potom se vratimo do Bratunca, gdje uđemo ponovo u Republiku Srpsku i onda se vratimo u Zvornik. Nedavno smo išli prema manastiru Tavna, potom se spustili u Ugljevik i preko Bijeljine se vratili u Zvornik. Takve relacije, kao i one kroz prirodu, zaista puno znače čovjeku – kaže nam Pustivuk i u šali dodaje da ga sada svi Zvorničanu sada znaju kao „onoga što stalno vozi bicikl“, a sve manje kao ugostiteljskog radnika ili trgovca, čime se do nedavno i bavio.

U humanoj misiji vozio bicikl do Ostroga

Prošle godine u junu mjesecu Pustivuk je učestovao u humanoj misiji kada je biciklom išao do manastira Ostrog.

 – U vožnju do manastira Ostrog tada sam išao kako bih animirao javnost da učestvuje u humanitarnoj akciji sakupljanja pomoći za liječenje dvogodišnjeg dječaka iz Zvornika. Tada sam svraćao u sve gradove na putu do Ostroga i dijelio flajere o načinima pomoći ovom divnom dječaku – prisjeća se Pustivuk.

(infobirac.net)