Redovna pres konferencija PU Zvornik – u februaru 40 krivičnih djela

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Redovna pres konferencija PU Zvornik – u februaru 40 krivičnih djela

 

Bezbjedonosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u februaru je zadovoljavajuća, saopšteno je na redovnoj pres konferenciji koja je danas održana u prostorijama ove uprave.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić je rekao da je evidentirano smanjenje izvršenje krivičnih dijela, te da je broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine neznatno povećan, ali nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Na području Policijske uprave Zvornik, u februaru je evidentirano 47 migranata dodao je Vasilić. On je istakao da je karakteristično da se migranti u odnosu na prethodnu godinu  kreću u većim grupama, a to su grupe od 15 i više lica, dok su u ranijem periodu to bile grupe od tri do sedam lica.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da je u februaru evidentirano 45 saobraćajnih nezgoda, što je više za sedam saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu.

 – Analizirajući uzroke koji dovode do saobraćajnih nezgoda evidentno je da se naprilagođena brzina uslovima i stanju puta pojavljuje kao najdominantnija uzrok, dok su najučestaliji dani u kojima su se dešavale saobaćajne nezgode subota i ponedjeljak – rekao je Erkić.

On je rekao da su od ukupno 45 saobraćajnih nezgoda, tri bile sa teško, 10 sa lakše povrijeđenim licima, dok su ostale bile sa materijalnom štetom na vozilima. Erkić je istakao da je policija u februaru kontrolisala 1.843 vozila i vozača i izdala 1.384 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno 11 vozila i 81 vozač, od kojih je 57 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 12 zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić naglasio je da u februaru ukupno evidentirano 40 krivičnih djela, što je za sedam odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

 – Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto je 37 izvještaja protiv 41 lica, od kojih je bilo 14 povratnka u činjenjeu krivičnih djela, dok nije bilo maloljetnih ivršilaca krivičnih djela – rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, među ovim evidentiranim krivičnim djelima, 37 je bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

(infobirac.net)