Saopštenje Gradske uprave o mjerama zaštite od korona virusa: Zabranjena veća javna okupljanja, rad ugostiteljima poslije 23 časa…

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje Gradske uprave o mjerama zaštite od korona virusa: Zabranjena veća javna okupljanja, rad ugostiteljima poslije 23 časa…

 

Shodno zaključcima Vlade Republike Srpske o preventivnim mjerama zaštite stanovništva u vezi sa virusom korona danas je u Zvorniku održan sastanak na kome su prisustvovali gradonačelnik i predstavnici zdravstvenih institucija, policije, gradskih službi i odjeljenja i donijeti su sljedeći zaključci:

1. Zabranjuju se sva javna okupljanja u većem broju do 30.3.2020. godine.
2. Osnovne i srednje škole, kao i Tehnološki fakultet neće raditi do 30.3.2020.
3. Dječiji vrtići nastavljaju sa radom uz pojačane mjere zaštite. Apeluje se na roditelje da ne dovode bolesnu djecu u vrtiće.
4. Pojačavaju se preventivne higijenske mjere u svim javnim objektima, a nadležne inspekcijske službe zadužuju se za kontrolu istih.
5. U cilju zaštite zdravlja pozivamo sve građanane da poštuju preporuke nadležnih institucija.
6. Poslije 23 sata zabranjuje se rad svim ugostiteljskim objektima na području grada Zvornika.
7. Preporučuje se građanima da se uzdrže od privatnog okupljanja sa većim brojem ljudi u periodu do 30.3.2020. godine

Na današnjem sastanku istaknuto je da u Zvorniku nema registrovan nijedan pacijent pod sumnjom na korona virus niti pod nadzoram nadležnih službi Doma zdravlja, Bolnice Zvornik ili Instituta za javno zdravlje RS. Takođe rečeno je da nema mjesta panici niti potrebe za stvaranjem zaliha životnih namirnica.

Građani koji su putovali u zemlje u kojima je zabilježena pojava virusa korona potrebno je da kontaktiraju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske na broj: 080050555 ili putem internet stranice www.phi.rs.ba.

(infobirac.net)