Počeli radovi na sanaciji objekta vrtića „Prvi koraci“

VLASENICA

Počeli radovi na sanaciji objekta vrtića „Prvi koraci“

 

U okviru projekta Jačanje kapaciteta i uslova za boravak djece u predškolskoj ustanovi u Vlasenici stvaranjem boljih preduslova za kvalitetan i sveobuhvatan rast i razvoj, počeli su radovi na sanaciji objekta. Projektom je predviđeno i uređenje vanjskog prostora, te unapređenje ljudskih, institucionalnih i tehničkih kapaciteta za rad.

Sanacijom vrtića „Prvi koraci“ u Vlasenici biće znatno poboljšani uslovi za boravak i odgoj djece u ovoj ustanovi, na kojoj nije bilo većih građevinskih intervencija još od 1980. godine kada je izgrađena.

Projekat se finansira sredstvima Finansijskog mehanizma i donatorskim sredstvima Vlade Republike Srbije, uz sufinansiranje opštine Vlasenica. Vlada Republike Srbije obezbijedila je sredstva u iznosu od 200.736,62 КM, dok je u sklopu Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj obezbijeđeno 99.947,25 КM.

Finansijski mehanizam uspostavljen je kako bi pružio podršku realizaciji prioriteta utvrđenih strategijama razvoja jedinica lokalne samouprave i na taj način doprinio jačanju javnih usluga i ruralnog razvoja u Republici Srpskoj. Projekat je uspostavljen kroz zajedničku saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasade Švajcarske u BiH, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Radove na sanaciji vrtića vrijednosti 275.257,71 КM izvodi preduzeće „BUК PROMET“ d.o.o. Bijeljina.

(Izvor. opstinavlasenica.org)