Obilježen Dan opštine Srebrenica – najavljena nova ulaganja

SREBRENICA

Obilježen Dan opštine Srebrenica – najavljena nova ulaganja

 

Uručenjem priznanja najuspješnijima i predstavljanjem budućih privrednih kapaciteta obilježen je Dan opštine Srebrenica. Za njen razvoj značajna su ulaganja vlada Srpske i Srbije, što je i uslov za ostanak mladih.

Dušan Pejić završio je fakultet srpskog jezika i književnosti sa svim desetkama. Od opštine je dobio priznanje za doprinos u obrazovanju i kulturi.

– Moji planovi su da upišem master, zaposlim se i ostanem ovdje. Da dam pun doprinos Srebrenici i Republici Srpskoj – naglašava Dušan Pejić.

A da bi Dušan i drugi mladi imali priliku da ovdje i ostanu, lokalnu zajednicu treba razvijati. Zato su u fokusu privredni razvoj i zapošljavanje.

– Naša politika je politika suživota. Otvoren je novi pogon Fabrike za pocinčavanje, te pogon za preradu drveta u kojima će u narednom periodu zaposlenje dobiti 50 novih radnika, a predstavljena je i prva mini hidroelektrana koja je prije nekoliko dana puštena u probni rad – naglasio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Izgradnja na desetine kilometara puteva, obdaništa i fabrika samo su dio pomoći vlada Srpske i Srbije razvoju Srebrenice.

– Ponosan sam na Aleksandra Vučića jer je dao Srebrenici pet miliona evra, a u planu su i novi projekti – naglasio je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije.

Petar Đokić, ministar industrije naglasio je da je cilj Vlade Republike Srpske da se u Srebrenici stvore uslovi za normalan život dostojan radnog čovjeka. 

– Vlada Srpske je kroz različite programe infrastrukture pomagala Srebrenici. Mi želimo da pomognemo svim ljudima koji ovdje žive da saniraju teške traume i potisnu tugu, da se okrenemo budućnosti u kojoj ćemo prepoznati smisao da se ovdje može sarađivati, raditi, živjeti i napredovati – rekao je Đokić.

Delegacije se obišle proizvodnu halu, koju je opština Srebrenica kupila sredstvima iz Srbije. U njoj će biti otvoren pogon za pocinčavanje i drvoprerađivačka industrija. Ministarstvu poljoprivrede uručeno je najveće opštinsko priznanje laketa sa zlatnim grbom, Plaketa sa srebrenim grbom Vladi Kantona Sarajevo, a Plaketa sa bronzanim grbom opštine Srebrenica timu „Parfemdžije“ hemijske sekcije Srednjoškolskog centra Srebrenica.

(Izvor: rtrs.tv)

FOTO: esrebrenica.ba